dijous, 21 de gener de 2016

De la A a la Z - Letra T

T de tramontana.
Tramontana:
(De transmontano).
1. adj. Que, respecto de alguna parte, está del otro lado de los montes.
2. f. norte (‖ lugar situado al norte de otro).
3. f. Viento procedente del norte.
4. f. Vanidad, soberbia, altivez o pompa.

Font: Diccionario de la lengua española RAE
La tramontana (del latín transmontanus-i, «de más allá de las montañas») es un viento frío y turbulento del noreste o norte, que en la península sopla sobre las costas del archipiélago de las islas Baleares y Catalunya. 
Usa el norte de los Pirineos y el suroeste del Macizo Central (Francia) como zona de aceleración. Puede durar varios días con vientos muy seguidos con rachas de más de 200 km/h.
Wikipedia 

Esta fotografía la tomamos en Port de la Selva, un pequeño pueblo de la Costa Brava. La tomé con la vieja Werlisa de mi madre, una cámara analógica fabricada en España a finales de los 70. Se trata de una doble exposición, y está disparada sobre una película de 35mm Lomography x-pro de ISO:100.

Me encanta como este tipo de carrete resalta los azules en los días luminosos de playa y costa. Aprovecho esta letra para mostraros uno de nuestros trocitos de escape y relax favoritos de nuestra querida tierra catalana.

Y como no podía ser de otro modo, L'empordà y la tramuntana me vienen a la cabeza con banda sonora de Sopa de Cabra. Escúchala aquí :)__________________________________________Nos queda medio año justito de reto. Si queréis ver las fotografías de las participantes que seguimos esta iniciativa que propuso Miss Lavanda de la A a la Z échate un vistazo aquí.

diumenge, 10 de gener de 2016

FELIÇ 2016

Aquest any encara no he fet un balanç gaire exaustiu de com va anar l'any anterior, tot i que la meva sensació és la d'haver viscut un 2015 ple de canvis, la majoria d'ells coses que m'han fet millorar en qualitat de vida. He deixat enrera moltes coses que necessitava mirar des de certa distància física i emocional per encarar-les amb una visió renovada, i la veritat és que tot això m'ha anat molt bé.

I tot i que al llarg dels mesos hem tingut més d'un ensurt i que aquestes dates nadalenques hagin coincidit amb algunes situacions complicades per aquelles persones a les que estimo (i que formen part del meu cos, com un òrgan o una artèria intangible), crec que mirant-m'ho de forma egoista he gaudit d'un 2015 força bonic!

Tenir salut és molt important per viure i gaudir tranquil·lament, perque l'harmonia i la pau interna per mi són de les coses que més felicitat aporten. En l'àmbit personal em sento molt feliç perque en les quatre parets que envolten aquesta capsa hermètica on per costum ningú hi podia accedir, per fi i després de molts anys d'adversitats i d'històries per a no dormir, començo a veure-hi una família que s'estima i que fa pinya. 

Aquestes NO són les fotos més populars, però per mi representen molt millor algunes de les millors coses d'aquest 2015. Per exemple: La nostra primera producció de cervesa artesana, la ruta en furgo que vam fer aquest estiu, el temps compartit amb l'Akra, la família i els amics, i el munt de projectes que he dut a terme i que em fan feliç com mai abans ho havia estat.

A més, he tingut la sort de treballar amb i per a un munt de gent bonica que m'ha omplert d'alegria i m'ha ajudat, sense saber-ho, a estimar-una miqueta més i a creure que sóc capaç de molt més del que fins ara m'he permès creure. 

Comença un nou any amb molts projectes i moltes ganes de tirar-los endavant, i us desitjo un 2016 ple de fites per aconseguir, abraçades i recolzament de qui us estima i molta salut, i que no us manquin mai les forces per fer front a les adversitats, però sobretot per aconseguir tot allò que us proposeu! :)

BON ANY 2016!