dijous, 24 d’octubre de 2013

DESCOBRIR LES SOPES D'ALL

Quan algú ens etziba "Has descobert les sopes d'all", està dient que acabem de dir com a novetat allò que ja és conegut per gairebé tothom.

Doncs de la ma de les Sopes d'all, aquest cap de setmana s'han redescobert els torrents de Valls!

(Cuando alguien nos dice "Has descubierto la sopa de ajo", está diciendo que acabamos de decir como novedad lo que ya es conocido por casi todos.

Pues de la mano de las Les sopes d'all, este fin de semana se han redescubierto los torrentes de Valls!)

Aquí cinc cèntims sobre aquesta iniciativa que he transcrit del programa:

Als torrents de Valls hi ha racons amb moltes històries per explicar i que es troben en un punt mort. Nosaltres, amb les sopes d'all redescobrirem alguns d'aquests racons per a tornar-los la identitat que no haurien d'haver perdut. 
La prioritat és potenciar els diàlegs amb es nostres entorns més oblidats. Agrupem col·lectius, de la ciutat, discutim quina activitat podem desenvolupar i ho fem. Al mateix temps, experimentem amb nove siniciatives que pretenen recuperar/consolidar la identitat i el caràcter dels nostres espais quotidians.

Mirem, pensem, imaginem i proposem. La nostra iniciativa no té cap altre motivació que la de millorar les condicions en les quals vivim. Tenim uns ingredients i en volem fer una bona sopa, com les de l'àvia, amb productes naturals, ecològics, amb amor. Som un grup de joves i n'estem cansats de només rebre males notícies.

Aquí un poquito sobre esta iniciativa que he transcrito del programa:


Los torrentes de Valls hay rincones con muchas historias que contar y que se encuentran en un punto muerto. Nosotros, con las sopas de ajo redescubriremos algunos de estos rincones para devolverles la identidad que no deberían haber perdido.
La prioridad es potenciar los diálogos con se nuestros entornos más olvidados. Agrupamos colectivos, de la ciudad, discutimos qué actividad podemos desarrollar y lo hacemos. Al mismo tiempo, experimentamos con novedades siniciatives que pretenden recuperar / consolidar la identidad y el carácter de nuestros espacios cotidianos. 
Miramos, pensamos, imaginamos y proponemos. Nuestra iniciativa no tiene otro motivación que la de mejorar las condiciones en las que vivimos. Tenemos unos ingredientes y queremos hacer una buena sopa, como las de la abuela, con productos naturales, ecológicos, con amor. Somos un grupo de jóvenes y estamos cansados ​​de sólo recibir malas noticias.

Enguany ha sigut la segona edició, i espero que per molt temps aquesta iniciativa tan xula i interessant es dugui a terme! Enhorabona a tots les artistes, col·laboradores i, sobretot, a les xiques que han impulsat aquest projecte, sou molt cracs!

De ben segur que van ser unes jornades maquíssimes! Si vau passejar per allà, potser vau trobar alguna de les pedres que vaig pintar! Us deixo una foto perque hi podeu fer una ullada!

(Este año ha sido la segunda edición, y espero que por mucho tiempo esta iniciativa tan chula e interesante se lleve a cabo! Enhorabuena a todos los artistas, colaboradoras y, sobre todo, a las chicas que han impulsado este proyecto, sois muy cracks!

Seguro que fueron unas jornadas guapísimas! Si habéis pasear por allí, quizás encontraste alguna de las piedras que pinté! Os dejo una foto para que se puede echar un vistazo!)

Hem sap molt greu no haver viscut aquest any les Sopes d'all, segur que l'any que ve no me les perdo! Estic segura que als meus companys i companyes els van quedar unes intervencions en el paisatge collonudes!!!! :)

Us deixo el programa aquí.+ INFO: Facebook Youtube

11 comentaris:

 1. Una bona iniciativa. Llàstima que hi hagi zones que estiguin tan degradades i abandonades... jo encara recordo de petita quan hi anavem a jugar...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs si, som el poble de l'auto-odi. Deixem caure les parets de la història, en veiem la seva degradació, el seu apuntalament i cada pam d'identitat esmicolant-se aigüera avall... Em fa molta llàstima.. Un beset Leonor!

   Elimina
 2. Que iniciativa tan chula, si todas las comarcas hiciesen lo mismo los habitantes nos concienciaríamos del valor y la belleza de nuestros parajes.
  Me encantan tus piedrecitas decoradas, y el patito redescubriendo torrentes naturales.
  Besotes Tati

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sería perfecto tener la conciencia de defender nuestra história y nuestras peculiaridades... Yo también creo que es una buena iniciativa! :)

   Elimina
 3. Que hermosa entrada......amiga tenemos un nuevo SAL de Navidad..Si quieres unirte a nosotros pasa en nuestro blog....besitos.

  ResponElimina
 4. Una iniciativa molt interessant i exemplar.Com canviaria el nostre entorn si tots poséssim el nostre granet!
  Les teves pedres moníssimes!
  Petonets

  ResponElimina