dimecres, 5 de febrer de 2014

CALÇOTADA

La recepta d'una bona calçotada:
Amics, calçots, foc, carn a la brasa, pa de pagès, salsa, un porró ple de vi i taronges.

La receta para una buena calçotada:
Amigos, calçots, fuego, carne a la brasa, pan de payés, salsa, un porrón lleno de vino y naranjas







Divendres al matí vaig ajudar al meu pare a arrencar els calçots, i me'n vaig carregar uns quants amb la meva poca traça per clavar l'aixada... diu que en comptes de clavar-la, sembla que pentini la terra... 

També vam preparar la salsa entre l'Encarni i jo, que dissabte tocava calçotada familiar!

El viernes por la mañana ayudé a mi padre a arrancar los calçots, y me cargué unos cuantos por mi poca maña al clavar la azada. Dice que en vez de clavarla, parece que peine la tierra.. 

También preparamos la salsa entre la Encarni y yo, que el sábado tocaba calçotada familiar!







M'encanta el ritual que es fa: col·locar els calçots a la graella, encendre les redoltes, cremar les cebes per un cantó i l'altre, embolicar-los per farcells en papers de diari, fer la carn a la brasa, omplir tarronets de salsa i menjar fins estar a punt de rebentar!

Me encanta el ritual que se hace: colocar los calçots a la parrilla, encender las sarmientos, quemar las cebollas por un lado y el otro, envolverlos por fardos en papel de periódico, hacer la carne a la brasa, llenar las cazuelitas de salsa y comer hasta rebentar!





Suggerència: afegir-hi al sobretaula unes cerveses i unes partida al dòmino. A nosaltres aquesta recepta ens va funcionar, va ser una gran calçotada! :)

Sugeréncia: añadir a la sobremesa unas cervezas y unas partidas al dómino. A nosotros nos funcionó, fué una gran calçotada! :)

Bon profit!


a la #53 fiesta de enlaces del blog Personalización de Blogs

11 comentaris:

  1. Ja m'han dit que està bonissim...tindrem que prober-ho!!!
    Xxx

    ResponElimina
  2. oooohhh Tati! quina enveja!!! m'encanten els calçots!!!! aviat en farem una també! un petonàs bonica

    ResponElimina
  3. Hola Tati, Que maravilla!!!!! cosechar tu propia comida eso es algo grande y luego prepararla con tu padre ohh que suerte! y la cereza del pastel la ultima foto se ve que disfrutaron a todo dar, cuanto me alegro por ti, me encanto tu post, besos y abrazos

    ResponElimina
  4. Un dia rodó, no? Nosaltres encara no ens em posat d'acord per fer-ne cap. Ens haurem de donar manya, que se'ns tira el temps a sobre.

    ResponElimina
  5. Me encantan!!y es que es un plato delicioso!!besos

    ResponElimina
  6. Sembla que va ser una festasa!!! I amb això del pitet els calçots estàn al mateix nivell que la llagosta. Encara que jo crec que estàn un graó o dos per damunt.

    Petonets

    ResponElimina
  7. Mis padres hacen todos los años! les leere tu entrada ;) un beso!

    ResponElimina
  8. Vaya pinta que tiene eso, me ha entrado hasta hambre y todo. Y lo mejor de todo es hacerlo en un ambiente familiar.
    Feliz fin de semana guapa!!!

    ResponElimina
  9. Hasta aquí llega el olor!! que buenos! y que bien lo pasasteis. Un día completo.
    Un beso

    ResponElimina
  10. Que divertidas las calçotadas, me encantan, y que ricas que están, lástima que la temporada dure tan poco y que por aquí cueste tanto encontrarlas!!
    Un abrazo!!

    ResponElimina