dilluns, 19 de maig de 2014

PASTÍS GUINNESS (Sin Lactosa / Sense lactosa)

Bonees! 
Buenaas! 

Com us vaig dir a l'anterior publicació, avui us deixo la recepta del pastís de Guinness Sense Lactosa. L'he resumit en aquestes dues fotos perquè m'ha semblat que si algú se la vol guardar, després és més fàcil trobar-la.. Però si la preferiu copiar i enganxar com a text, més a baix també l'he escrit. Està en català, però si a algú li interessa en castellà, pot veure traduïda amb el traductor google aquí.

Como os dije en la anterior publicación, hoy os dejo la receta de la tarta de Guinness Sin Lactosa. La he resumido en estas dos fotos porque me ha parecido que si alguien se la quiere guardar, luego es más fácil encontrarla.. Pero si la preferís copiar y pegar como texto, más a bajo también la he escrito. Está en catalán, pero si a alguien le interesa en castellano, puede verla traducida al castellano con el traductor google aquí.




INGREDIENTS

Per al pa de pessic: 
  • 250 ml. de cervesa Guinness 
  • 250gr de farina de reposteria
  • 250 gr de margarina de blat de moro (Vaig fer servir Artua, especifica que és Sense lactosa) 
  • 75 gr de cacau en pols * 
  • 1 sobre de llevat (Hacendado, no porta lactosa
  • 400gr de sucre 
  • 2 ous 
  • 1 culleradeta (de les de cafè) de vainilla ensucrada
  • 200 ml de nata líquida (Vaig fer servir Kaiku Sin lactosa) (com més greixosa millor per la consistència, 35% de Matèria Grassa)


Per a la cobertura: 
  • 200 ml de nata per muntar (Vaig fer servir Kaiku Sin lactosa) (com més greixosa millor per la consistència, 35% de Matèria Grassa)
  • 200gr de formatge per untar (Vaig fer servir Lactofree) 
  • 100 gr. de sucre glassé
  • Maduixes (opcional)

* de tota manera, sempre m'asseguro que els aliments que aparentment no haurien de portar lactosa realment estiguin lliures d'ella, ja que sovint es fa servir com a conservant o com a ingredient en carns, embotits, brioixeria, etc



RECEPTA
(preescalfar el forn a 180 ºC) 

1 - Escalfem la cervesa en una olla sense que arribi a bullir i afegim la margarina. Barregem fins que estigui desfeta i reservem. 

2 - En un bol, batem els ous, la nata, el sucre i la vainilla. 

3 - Afegim la barreja de cervesa i margarina i seguim batent.

4 - A part, barregem la farina, el cacau i el llevat. Incorporem a la resta de barreja poc a poc sense deixar de batre perquè no es facin grumolls. 

5 - Aboquem la barreja en un motlle folrat prèviament amb paper per forn  i el posem al forn uns 50/55 minuts. (depèn del forn cal més o menys temps. Per comprovar si està fet, punxem un escuradents llarg a la part central. Si surt net ja podem apagar el forn, deixar refredar el pastís i desemmotllar)

6 - Per fer la cobertura, muntem en un bol la resta de la nata i després hi afegim el formatge, poc a poc incorporem el sucre glassé i ho anem barrejant bé amb la batedora de barilles fins que la massa tingui una textura cremosa. 

7 - Untem aquesta cobertura amb una espàtula o cullera per sobre del "pastís" quan aquest ja estigui fred. * 

* Jo també li vaig posar per sobre maduixes i el vaig guardar a la nevera, m'agrada més que estigui fresquet a l'hora de menjar-lo .. però bé, això és al gust de la consumidora.

8- Que aprofiti! :D


18 comentaris:

  1. Que rica y sin lactosa muchisimo mejor!!besos

    ResponElimina
  2. Me encanta el pastel de guinness, y sin lactosa lo podrán disfrutar mucha más gente :D un beso!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies!! Quina bona pinta! Me'l guardo per si algun dia m'animo. Petons!

    ResponElimina
  4. Mmmmmm! Habrá que probarla!!!! Buena semana! ♥♥♥

    ResponElimina
  5. Té un aspecte espectacular!!!!!! sembla fácil de fer.....per`soc bastant "patosilla " cuinant jijijij De totes maneres.....crec que provaré la recepta. Merci per compartir-la!!!!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que si tia, tot és ficar-s'hi! Jo també sóc patosilla, però de vegades em dóna per provar alguna recepta i xé! Tampoc surt tan desastrós com pensava que quedaria abans de posar-m'hi! jajaja

      (Altres vegades si) xD

      Elimina
  6. Tengo ganas de hacer esta receta, tiene una pinta muy buena.aunque no se sí a mi me va salir tan guapa como la tuya.

    ResponElimina
  7. Tiene una pinta impresionante!!
    A ver si el fin de semana me ánimo y la hago.... Ya te contare!
    Gracias y besosssss
    Rosana

    ResponElimina
  8. Gracias Tati por la receta, queda anotada, besitos

    ResponElimina
  9. Fa temps que tinc pendent de fer el pastís de xoco amb birra, la versió full gluten ja m'estaria bé, però sempre cal tenir aquestes receptes a mà per quan bé un amic celíac i vols que tothom gaudeixi d'un bon àpat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse! Em sap greu però aquest pastís no és apte per celíacs, només per intolerants o al·lèrgics a la lactosa, ja que la farina és de blat i la cervesa Guinness em penso que no té versió sense gluten (al menys jo no la conec :P)! Una abraçada!

      Elimina
  10. ¡¿Con cerveza?! ¡Qué cosa tan curiosa!

    ResponElimina
  11. Un pastís amb birra?? Aixó hi ha que provar-ho

    ResponElimina
  12. Un pastís amb birra?? Aixó hi ha que provar-ho!

    ResponElimina
  13. Cuantas cosas se aprenden por este mundillo.

    ResponElimina
  14. Qué pinta!! Me la apunto, que con lo que me gusta a mi meterme en la cocina y probar cosas.. ;)

    un besito!

    ResponElimina
  15. Esta buenisima y sorprendes seguro!!
    Un beso

    ResponElimina
  16. vaya, qué original!!, muchas gracias por compartirla.
    Saluditos.

    ResponElimina